Tacopaj Lchf
En riktigt god paj som är glutenfri och passar dig som äter lchf- kost
Ingredienser: 6 portioner
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda (utan socker)
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt
Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare.
Tryck ut degen i en form och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Förgrädda skalet i 10 minuter .
Höj ugnen till 225 gr efter att pajdegen är gräddad.
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör.
Blanda ner tacokrydda och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt.
Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos. Blanda ihop oströran och bred över färsen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera med en sallad.