efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Muhammara

Muhammara

Idag åt vi den här kryddiga paprika- och valnötsröran från Syrien till våra kebabspett. Den rökiga, nötiga, peppriga och söta smaken passar bra som en god dippsås, grillat kött och fisk eller på bröd.

  • 3 dl valnötter

  • 0,75 dl ströbröd

  • 1 burk hel grillad paprika á 500 g

  • 0,5-1 dl olivolja eller rapsolja

  • 2 klyftor vitlök

  • 2 msk granatäppelsirap

  • 2 tsk mald spiskummin

  • Juice från 1/2 citron

  • 1/2 färsk röd chili

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna

  2. Blanda rostade valnötter, paprikafiléerna, ströbröd, vitlök, chili, spiskummin, granatäppelsirap och citronsaft i en mixerskål och mixa med stavmixer eller i matberedaren och mixa tills allt blandats.

  3. Ringla ner olivolja medan du mixar tills du får en krämig konsistens. Det borde kräva drygt en halv deciliter

  4. Smaka av med salt och peppar och låt dra lite innan servering

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Pannbiff med gräddsås

Pannbiff med gräddsås

Myntasås

Myntasås