efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Flatbread pizza

Flatbread pizza

Små goda pizzor som går att variera oändligt med olika toppings.

Ingredienser till 3-4 små pizzor

  • 25 g jäst

  • 2 1/2 dl vatten

  • 1 tsk salt

  • 1 msk olivolja

  • 2 tsk honung

  • 6 dl vetemjöl

    Pizzasås:

  • 1 burk krossade tomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 krm svartpeppar

  • 5 droppar tabasco

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk salt

  • 1 pressad vitlök

    Förslag på toppings

  • Chevre, valnötter,

  • Prosciutto, chevre, pinjenötter, tryffel olja, balsamico

  • Chevre, mozzarella, ädelost, valnötter, honung

Garnering:

  • Ruccola

  • Parmesan

  • Olivolja

  • Svarpeppar

Gör så här: 

  1. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

  2. Häll i honung, olivolja och salt.

  3. Häll i mjölet lite i taget tills du har en smidig deg. Degen ska bli smidig och precis släppa kanterna i bunken, då är den klar.

  4. Låt degen jäsa minst 30 minuter.

  5. Förbered pizzasås. Blanda alla ingredienser till pizzasåsen i en kastrull och småkoka under tiden degen jäser. Rör då och då. Smaka av tomatsåsen med vinäger, socker och mer salt och peppar.

  6. Sätt ugnen på 250 grader. Har du en pizzasten så ställ in den i ugnen i minst 30 minuter innan, har du inte det så kan du ta en stor plåt och vända den upp och ned och ställa in.

  7. Vänd upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 3-4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, tänk dig en rektangel. Lägg på bakplåtspapper.

  8. Lägg på tomatsås och valfri topping förutom prosciutton som du lägger på när den är klar.

  9. Grädda tills kanterna är gyllenbruna.

  10. Lägg på garnering, prosciutto och servera!

processed_IMG_20200426_180344-01.jpg
processed_IMG_20200426_180140-01.jpg
Tacopaj Lchf

Tacopaj Lchf

Minipajer med räkor, lax och mango

Minipajer med räkor, lax och mango