efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Tomatpaj med fetaost och oliver

Tomatpaj med fetaost och oliver

Jag passade på att göra den här goda tomatpajen med fetaost och oliver av min dignande skörd av tomater. Pajen får en god sötma av tomaterna och sälta av fetaosten. Servera med en god sallad .

Ingredienser: 6 portioner

Pajdeg:

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1/2 purjolök, strimlad

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 400 g tomater(gärna körsbärstomater)delade

  • 150 g fetaost

  • 1 dl svarta urkärnade oliver

  • 3 ägg

  • 2 dl grädde

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda degen, gärna i matberedare. Kavla ut och klä en pajform 27 cm i diam med pajdegen. Ställ i kylen 20 min.

  2. Förgrädda pajskalet i 200° i 10 min.

  3. Smält smöret i en kastrull och koka purjolöken och vitlöken mjuk i smöret ca 5 minuter.

  4. Blanda tomater, purjolök, vitlök, fetaost och oliver. Lägg blandningen i det förbakade pajskalet.

  5. Vispa ihop ägg, grädde salt och peppar och häll över fyllningen.

  6. Grädda i ugn ca 30-40 minuter.

  7. Toppa med lite finhackad persilja och servera med en god sallad.

Piroger av julens rester

Piroger av julens rester

Paj med brie, soltorkade tomater och prosciutto

Paj med brie, soltorkade tomater och prosciutto