efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Gnocchi med tomat, mozzarella och prosciutto

Gnocchi med tomat, mozzarella och prosciutto

En enkel och snabb rätt med färsk gnocchi där allt slås i en form och gratineras i ugnen. Det är inte svårt att göra egen gnocchi men tar lite tid och då är den här färdiga varianten super. Tänk bara på att jag inte pratar om pasta nu (den heter ju också gnocchi) utan det här är potatisgnocchi. Du kan köpa färdig tomatsås eller göra egen. Klicka på ordet tomatsås i receptet så kommer du till receptet på en god och enkel tomatsås.

Ingredienser: 4 portioner

  • 400 g färsk gnocchi

  • 1 msk olivolja

  • 1/2 tsk salt

  • 500 g tomatsås

  • 2 mozzarella

  • (Valnötter)

Topping:

  • 6 skivor prosciutto

  • Basilika

  • Citron

  • Riven parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Lägg gnocchin i en oljad ugnsäker form. Krydda med salt.

  3. Häll över tomatsåsen.

  4. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över tomatsåsen.

  5. Ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter, tills gratängen får fin färg. Toppa gärna med lite valnötter de sista 10 minuterna så de inte bränns.

  6. Toppa med prosciutto och citronskivor. Strö över parmesan och basilika vid servering.

Potatistårta med oliver och fetaost

Potatistårta med oliver och fetaost

Grillade makrillsspett med potatisknyten

Grillade makrillsspett med potatisknyten