efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Morotssoppa

Morotssoppa

En jättegod och enkel soppa med asiatisk touch. Ingefära, jordnötter och kokosmjölk är några av ingredienserna. Ett gott bröd smakar bra till. Idag hade vi lite rökt renkött kvar i kylen som vi hade till soppan.

Ingredienser:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

500 g morötter

1 msk riven ingefära

1 tsk olja

5 dl hönsbuljong

1 lime

400 ml kokosmjölk

1 tsk sambal oelek

salt och peppar

Garnering:

1 dl salta jordnötter

1/2 kruka hackad koriander

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och riv ingefäran.

  2. Fräs lök, vitlök och morötter i oljan i en stor kastrull ca 5 minuter.

  3. Tillsätt buljongen, ingefära och 1 tsk pressad limesaft. Koka upp och låt småkoka under lock ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka.

  4. Ta soppan från värmen. Mixa den slät direkt i kastrullen med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt kokosmjölken och värm soppan. Smaka av sambal oelek, salt och peppar.

  5. Hacka och blanda jordnötter och koriander grovt. Strössla över vid servering.

  6. Servera gärna med ett gott bröd.

Ärtsoppa

Ärtsoppa