efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Marockanska inlagda citroner

Marockanska inlagda citroner

Lägg dem i en gryta eller hacka och servera som tillbehör till kyckling, fisk eller lamm. Även gott i sallader och till stekta grönsaker. De marockanska citronerna skärs ofta i fyra, nästan genomgående, klyftor för att hålla formen samtidigt som fruktköttet kan saltas. Du äter alltså hela citronen, även skalet.

Ingredienser:

5 st ekologiska citroner

1 msk salt per citron

Saften från ca 2 citroner

Gör så här:

  1. Diska glasburken ordentligt i hett vatten.

  2. Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor. Skär sedan ett kryss i mitten, lägg salt i krysset.

  3. Tryck ner citronerna i burken, de ska ligga tätt ihop, inte flyta runt i. Tryck på dem så de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.

  4. Häll i citronsaft från citronerna.

  5. Sätt på lock och låt stå i rumstemperatur över natten. Tryck ner citronerna lite igen så de släpper ifrån sig ännu mer saft. Upprepa 3 dagar. Citronerna ska vara helt täckta med saft nu, om inte så fyll på med mer citronsaft.

  6. Låt citronerna marinera i ca en månad på mörkt och svalt ställe. Ev. i nederdelen av kylen.

Picklade rödbetor

Picklade rödbetor