Chilisalt
Gör ditt eget chilisalt av dina chili. Så enkelt och så gott på det mesta som ägg, kött, pasta,räkor och grönsaker. Perfekt att smaksätta både kall och varm sås med. Varför inte ge bort en liten burk i present! Jag gillar hetta så jag tar inte bort kärnorna i chilin. Vill du ha mildare så ta bort hinnor och kärnor.
Ingredienser:
2-4 chili
2 dl havssalt eller grovsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 70°. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
Lägg hackad chili och salt i en matberedare eller mixer, och mixa tills det är välblandat.
Bred ut chilisaltet på plåten. Torka saltet i mitten av ugnen i ca 1 timma. Rör om då och då.
Utan att ta ut saltet från ugnen, stäng av ugnen och låt saltet torka i 12 timmar i ugnen.
Häll upp i små rengjorda glasburkar.