efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Picklade rödbetor

Picklade rödbetor

Färsk ingefära ger betorna ett härligt sting samtidigt som de får en sötsyrlig smak från inläggningen. Passar att servera till det mesta.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 1 liter

  • 500 g rödbetor

  • 3 cm färsk ingefära

  • 3 msk bladpersilja

  • 1 dl ättiksprit (12 %)

  • 2 dl strösocker

  • 3 dl vatten

processed_IMG_20200209_121750.jpg

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna i matberedare med fina skärskivan. Skala och skiva ingefäran tunt.

  2. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Låt svalna.

  3. Fyll glasburkar med skivade betor och persilja. Häll över den kalla lagen tills det täcker. Låt stå minst 2 timmar före servering.

Fiskbiffar med curry och örtyoghurt

Fiskbiffar med curry och örtyoghurt

Falafel

Falafel