Ajvarpasta med champinjoner och fetaost
Lova att ni provar den här supergoda ajvarpastan med champinjoner och fetaost. Snabbt, enkelt och satt som en smäck i kistan. Vi vill gärna ha lite hetta så vi tar burken med den starka ajvaren men gillar du inte stark mat tar du den milda.
Ingredienser: 4-5 portioner
250 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1 burk ajvar
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl pastavatten
1 dl créme fraiche
salt, svartpeppar
saft från 1/2 citron
4 port valfri pasta
150 g fetaost
Persilja
Gör så här:
Skiva champinjonerna och stek i en panna tills de får lite färg.
Finhacka lök och vitlök och ha i. Stek på medelvärme tills löken mjuknat.
Tillsätt tomatpure och stek ett par minuter till.
Ha i en burk ajvar och grönsaksbuljong.
Tillsätt pastavattnet. Låt allt koka ihop.
Rör i créme fraiche och smaka av med salt, peppar och citron.
Koka pastan och rör ner i såsen.
Smula fetaosten och strö över tillsammans med hackad persilja.
Smaklig spis!