Asiatisk biffwok
Så många goda smaker i den här biffwoken. Variera grönsaker med det du har i kylen. Servera med nudlar, ris eller quinoa.
Ingredienser: 4 portioner
600g lövbiff
1 paprika
1 gul lök
6 champinjoner
3 cm färsk riven ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
Sås:
1/2 dl hoisinsås
1/2 dl ostronsås
2 msk sesamolja
2 dl vatten
2 msk maizena majsstärkelse
2 tsk svartpeppar
1 tsk sambal oleak
Tillbehör
Basmatiris, nudlar eller quinoa
Sesamfrön
Salladslök
Gör så här:
Skär lövbiffen i strimlor.
Skär alla grönsaker i bitar.
Börja koka riset.
Värm upp en stekpanna på ganska hög värme med lite olja i. Börja med att fräsa köttet. Lyft ur det och bryn grönsakerna.
Blanda ihop såsen.
Lägg tillbaka köttet och häll såsen över allt.
Koka upp en liten stund innan du drar ner plattan och låter det sjuda i några minuter.
Servera woken tillsammans med valfritt tillbehör.