Erikas snabba bröd
Ibland vill man inte stå i timmar och vänta på nybakat bröd. Då måste ni prova dessa snabba frallor. Så goda med lite smör och ost på. Godast att äta direkt.
Ingredienser 6 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i mjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till dem med en mjölad hand.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna och njut av de nybakade bröden med smör och ost.