Panerade fiskjärpar med fetaoströra och snabbpicklad rödlök
Här hemma älskar vi panerad fisk. Tycker om att experimentera med olika smaker och kryddor och de här fiskjärparna med smak av både rabarberchutney och curry blev så himla goda. Gjorde egen rabarberchutney i våras men du kan köpa en burk mango chutney istället. Fetaoströran med smak av basilika är toppen till. Jag äter gärna fiskjärparna som wraps i stora salladsblad med fetaoströra, picklad rödlök och extra rabarberchutney. Pressa lite lime över hela härligheten och mums in i munnen. Servera ugnsrostade potatisklyftor till.
Ingredienser: 3-4 portioner
400 g torskfilé ( jag använde ett fryst torskblock)
1 ägg
1 msk rabarberchutney, recept har du här, eller mango chutney
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk curry
0,5 tsk gurkmeja
1 nypa chiliflakes
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl ströbröd
Olja att steka i
Fetaoströra med basilika:
150 g fetaost
1/2 kruka basilika
1 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
Salt och peppar
Snabbpicklad rödlök:
½ tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk vinäger
1 liten rödlök,
Servera med:
Ugnsrostade potatisklyftor
Extra rabarberchutney eller mango chutney
Limeklyftor
Salladsblad
Gör så här:
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda salt, socker och vinäger och blanda med rödlöken i en skål. Låt stå till servering.
Lägg alla ingredienser till fetaoströran förutom salt och peppar i en skål och mixa ihop med en stavmixer. Smaka sen av med salt och peppar.
Krama ur vätskan i den tinade fisken. Lägg alla ingredienser till fiskjärparna i en matberedare och mixa snabbt ihop till en färs.
Forma färsen till järpar och rulla i ströbröd.
Häll ganska mycket rapsolja i en stekpanna så det täcker hela botten. Stek järparna runt om tills de är gyllene och färdiga inuti.
Jag äter gärna fiskjärparna som wraps i stora salladsblad med fetaoströra, picklad rödlök och extra rabarberchutney. Pressa lite lime över hela härligheten och mums in i munnen. Servera med ugnsrostade potatisklyftor.