efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Paj med brie, soltorkade tomater och prosciutto

Paj med brie, soltorkade tomater och prosciutto

En läcker paj med smaker som brie, soltorkade tomater och prosciutto. Paj är ju så bra bjudmat med allt i en form. Ställ fram en skål cocktailtomater och ruccolasallad och servera gärna ett glas rött till.

Ingredienser: 4 portioner

Pajskal:

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk vatten

  • 1 krm salt

Fyllning:

  • 1 röd lök

  • 1 vitlök

  • 1 tsk strösocker

  • 150 g brieost

  • 10 oliver

  • 8 soltorkade tomater i olja

Äggstanning:

  • 3 ägg

  • 2 dl grädde eller mjölk

  • 1 dl ost, riven

  • Salt och peppar

Topping:

  • Ruccola

  • Prosciutto

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Pajdeg: Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.

  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

  4. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  5. Skala och skär löken i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek i smör i en stekpanna med lite socker tills den mjuknar.

  6. Skär brieosten i skivor och fyll pajskalet med lök, vitlök, oliver, soltorkade tomater och brieost

  7. Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen i pajskalet.

  8. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter tills äggstanningen har stelnat.

  9. Toppa pajen med ruccola och prosciutto vid servering.

2D584F2F-D71F-440A-B393-3B3FAB3ED4F9.jpeg
90A3D82A-DBEB-4D7F-B58E-6F9610118E64.jpeg
F5B84E46-F817-4766-96F9-EFE5AD1D4F9F.jpeg
Hallonrutor i långpanna

Hallonrutor i långpanna

Panerade fiskjärpar med fetaoströra och snabbpicklad rödlök

Panerade fiskjärpar med fetaoströra och snabbpicklad rödlök