Fläskytterfilé fylld med spenat, fetaost och soltorkade tomater
Festlig ytterfilé som du fyller med godsaker, bryner och kör klart i ugnen medans du förbereder tillbehören.
Ingredienser: 4 portioner
800 g fläskytterfilé
Fyllning:
2 påsar babyspenat
3 vitlökar, hackade
6 soltorkade tomater,hackade
100 g fetaost
salt och peppar
lite chiliflakes
olivolja att steka i
Sås att pensla på
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 tsk limezest
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
1 msk rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek vitlök, spenat och chiliflakes med lie olja. Ta av från plattan och tillsätt de övriga ingredienserna.
Putsa köttet
Börja med att göra ett snitt längs med yttersidan på filén. Rulla sen ut köttbiten/rullen sakta medan du fortsätter att skära försiktigt så att det blir en platt bit.
Bred på fyllningen i ena änden och rulla ihop. Bind med steksnöre så det håller ihop.
Bryn köttet i en stekpanna tills det får färg runt om.
Flytta över köttet i en form och pensla hela filen med såsen. Sätt in i ugnen tills termometern visar ca 63 °. Pensla med såsen flera gånger under tiden.
Vi serverade bara en sallad till annars är det säkert gott med potatisbakelser och en god sås.