efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Havets Wallenbergare

Havets Wallenbergare

Wallenbergare på torsk serverade med klassiska tillbehör som potatismos och gröna ärtor och brynt smör.

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g torsk

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 ägg

  • 1 dl ströbröd

  • 1 tsk épice riche (kryddblandning)

  • 1 tsk salt

  • 2 msk citron, pressad

  • 50 g persilja, hackad

  • Smör

  • Ströbröd till panering

Potatismos:

  • 1 kg potatis

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 dl mjölk

  • 50 g smör

  • 1 tsk malen muskot

  • Salt och peppar

Brynt smör

  • 100 g smör

  • 1 citron, till garnering

  • 400 g gröna ärtor

Gör så här

Wallenbergare:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa den tinade torsken med vispgrädde, ägg, ströbrödet, kryddblandningen, persilja och citron.

  3. Forma sedan till biffar. Rulla dem i resten av ströbrödet och bryn dem i smör, någon minut på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.

Potatismos

  1. Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka mjuka i rikligt med vatten.

  2. Värm mjölk och grädde.

  3. Mosa potatisen och häll i gräddmjölken och smöret. Rör runt tills moset är fluffigt. Smaka av med muskot, salt och vitpeppar

Brynt smör

  1. Smält smöret på hög värme i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt, så mycket av vattnet i smöret försvinner.

  2. Efter 3-4 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra då kastrullen åt sidan och ta bort skummet med en sked.

Fördela Wallenbergarna på tallrikar. Lägg upp potatismos på varje tallrik, och slå över det nybrynta smöret. Garnera med gröna ärtor och en citronklyfta.

Adjustments.jpeg
Gravad lax med rödbetor

Gravad lax med rödbetor

Marockansk fisk med saffran och ingefära

Marockansk fisk med saffran och ingefära