Indiska köttbullar i en kryddig sås
Indiska köttbullar som du bryner och sen kokar färdiga i en sås med smak av garam masala. Servera med ett gott ris.
Ingredienser: 4-5 portioner
köttbullar:
500 g blandfärs
1/2 tsk malen ingefära
2 msk garam masala
1/2 tsk salt
3 msk naturell yoghurt eller creme fraiche
1 msk olja att steka i
sås:
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 tsk malen ingefära
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
salt och peppar
400 g krossade tomater
1 dl grädde
1 näve bladspenat
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till köttbullarna.
Rulla smeten till lagom stora bollar och bryn dem gyllenbruna i oljan.
Ta ur köttbullarna och stek lök, vitlök och kryddorna en liten stund.
Tillsätt krossade tomater och grädde och låt puttra ihop ca 10 minuter.
Lägg i köttbullarna och koka tills de är klara.
Lägg i bladspenaten och vänd runt.
Servera med ris.