Inlagd djungelgurka
Var tvungen att prova att odla lite djungelgurka i år. Satt några frön i stora krukor på balkongen och nu har det kommit massor. Smaken är väl inte riktigt som gurka tycker jag. Ganska syrliga men goda. Tänkte att jag lägger in dom och gick efter Mandelmans recept med pepparrot, chili, svartvinbärsblad och dill. Nu måste jag bara vänta 2 veckor innan vi kan provsmaka!
Ingredienser:
Djungelgurka
Svartvinbärsblad
Chili, skivad
Färsk pepparrot, skivad
Dill
Äppelcidervinäger
Ättikslag:
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättika 12%
1/2 dl salt
Gör så här:
Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull och låt koka upp.
Varva gurkor, blad, chili, pepparrot, och dill i en väl rengjord glasburk.
Häll på lagen så det täcker och toppa med lite äppelcidervinäger.
Låt svalna och ställ i kylen. Efter 2-3 veckor är den redo att ätas!