efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Kalvdans

Kalvdans

Idag gjorde jag en gammal klassiker i form av en kalvdans. Jag hade sån tur att svärfar fått tag i råmjölk så jag kunde göra den här underbara efterrätten. Hör med närmaste bonde om du kan få köpa lite råmjölk och prova. Den är enkel och går snabbt att göra.

Adjustments.jpeg

Ingredienser:

  • 1 l råmjölk

  • 1 dl socker + lite till gräddningen

  • 10 sötmandlar, rostade och hackade

  • 2 krm salt

  • 0,5 tsk malen kardemumma

Servering

  • sylt

  • grädde, vispad

Adjustments.jpeg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda alla ingredienser och häll blandningen i en smord 1,5-liters ugnsform. Placera formen i ett vattenbad och grädda kalvdansen i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen, smeten ska stelna. Strö över socker alldeles i slutet av gräddningen, ändra ugnsinställningen till ”grill” och höj värmen. När sockret börjar bubbla på ytan är kalvdansen färdig.

  3. Servera med sylt och vispad grädde

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Dutch babies med lemoncurd och blåbär

Dutch babies med lemoncurd och blåbär

Lemoncurd

Lemoncurd