Dutch babies med lemoncurd och blåbär
Dutch babies är en fluffig ugnspannkaka som man kan äta både till frukost, lunch eller till efterrätt beroende på vad du fyller den med. Jag hittade dessa söta små minipannor i gjutjärn som jag använder men det går lika bra att göra den i en stor gjutjärnspanna och skära i portionsbitar efteråt. De här fyllde jag med lemoncurd och blåbär till efterrätt. Supergott och enkelt!
Ingredienser: 8 småpannor eller 1 stor
Dutch babies smet
2 msk smör
3 stora ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 msk socker
1 nypa salt
Fyllning
1 dl lemoncurd
Blåbär
Florsocker att pudra över
Gör så här:
Värm ugnen till 225°.
Lägg smöret i gjutjärnspannan och sätt in i ugnen en kort stund tills smöret smält.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten och häll i den varma pannan.
Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter tills den puffar upp och får fin färg.
Låt kallna och fyll med lemoncurd och blåbär. Pudra över florsocker innan servering.
Servera och njut!