Rabarberchutney
Av de sista rabarberna gjorde jag en till sats chutney då de första burkarna gick åt i en rasande fart. Så gott till det grillade köttet, kycklingen eller som smaksättning när du gör sås, både varm och kall.
Ingredienser: ca 10 dl / 2 glasburkar
600 g rabarber, skivade i centimeterstora bitar
2 rödlökar, finhackade
1 msk ättika
1 dl vatten
5 dl socker
1 msk färskriven ingefära
1/2 röd chili, finhackad
6-8 torkade aprikoser, finhackade eller 1/2 dl torkade russin/tranbär
2 msk curry
1 nypa salt
Gör så här:
Blanda rabarber, rödlök, ättika, vatten, socker, ingefära, chili och aprikoser i en kastrull.
Låt koka upp och tillsätt curry och salt.
Låt koka under cirka 25-35 minuter, rör om då och då så det inte bränns vid.
Häll i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 10 minuter.
Låt svalna och förvara sen i kylen.