efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rabarberpaj med kokos

Rabarberpaj med kokos

Årets första rabarberpaj är den godaste av dem alla. I år tittade de upp extra tidigt så idag 8/3-20 blev den första, men inte den sista! Servera den ljummen med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Smulpaj

  • 100 g smör eller margarin

  • 1 1/2 dl vetemjöl

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl kokos

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

Rabarber

  • 500 g rabarber

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.

  3. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

  5. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljglass.

processed_IMG_20200308_162726-01.jpg
Grönkålschips

Grönkålschips

Granola med torkade bär

Granola med torkade bär