Räkgryta med vitlök, tomat och chili
En god snabblagad räkgryta med vitlök, tomat och chili. Har man riktigt bråttom tar man färdigskalade räkor.
Ingredienser: 4 portioner
600 g räkor med skal (eller 300 g skalade)
400 g krossade tomater
1 röd paprika
1 gul lök, hackad
några buketter blomkål, skuren i småbitar
3 msk rapsolja
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk paprikapulver
0,5 krm cayennepeppar
3 msk chilisås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar peppar
2 dl grädde
1 dl vitt vin
Gör så här:
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs vitlök, lök, paprika, blomkål och kryddorna i oljan. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt grädde och vitt vin. Låt puttra någon minut.
Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.
Servera med pasta (rekommenderar Bucatini som är ihålig spagetti som fångar upp den goda såsen så bra)