Smörkakor
Läckra, spritsade smörkakor som blir så härligt spröda, smöriga och goda. Extra festliga om man doppar dom i mörk choklad och strösslar hackade nötter eller strössel på. Knepet är att få lagom lös deg för att kunna spritsa ut dom. Degen får samtidigt inte vara för lös så kakorna flyter ut för mycket. Använd en stor tyll så funkar det bra.
Ingredienser: 24 kakor
125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 äggulor
4 1/2 dl vetemjöl
2-4 tsk mjölk
Mörk choklad, hackade nötter, strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker, vaniljsocker och salt krämigt och fluffigt.
Vispa i äggulor.
Tillsätt mjölet och lite mjölk i taget så du får en smet som går att spritsa utan att den blir för lös.
Lägg hälften av smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll och spritsa ut runda kakor på 2 plåtar.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills de får lite färg.
Låt kallna på plåten och smält sedan chokladen, doppa halva kakan och strössla på hackade nötter och strössel. Låt stelna i kylen.