Stekpannebröd
Här har du ett recept på snabba stekpannebröd gjorda på bakpulver. Fort och enkelt knådar du ihop degen, kavlar ut och steker. Gott till frukost eller till soppan.
Ingredienser: 6 bröd
50 g smör, rumsvarmt
2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här:
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.
Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Pudra över vetemjöl.
Skär degen i 6 bitar.
Kavla ut degbitarna, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.
Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, ett par minuter på varje sida.
Servera bröden nygräddade.