efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Tomatbulgur

Tomatbulgur

Att koka bulguren med tomat och många goda kryddor gör det smakrikt och färgglatt. Servera till kebabspett eller en grillad köttbit

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 st gul lök

  • 2 st tomater

  • 1/2 grön paprika

  • 3 dl bulgur

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk malen koriander

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • (lite chiliflakes)

  • 2 msk tomatpuré

  • 5 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 tsk socker

  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1.  Hacka gul lök, paprika och tomater. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och paprika på medelvärme 4-5 min. Tillsätt hackade tomater, spiskummin, malen koriander, paprikapulver, (chiliflakes) och tomatpuré. Fräs 4-5 min.

  2. Tillsätt bulgur, vatten, socker, peppar och salt. Smula i buljongtärningen. Sjud på svag värme under lock 8-10 min, eller tills bulguren är klar.

  3. Fluffa till bulguren med en gaffel och servera!

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Kebabspett

Kebabspett

Fläskytterfilé fylld med tapenade på örter och oliver

Fläskytterfilé fylld med tapenade på örter och oliver