Frasiga laxbullar med asiatiska smaker
Dom här frasiga laxbullarna blev ett lyckat test jag gjorde. Med smak av chili, vitlök, ingefära och lime och friterade alldeles gyllenbruna. Serverade med ris och en god sallad med jordnötsdressing
Ingredienser: 4 portioner
400 g laxfilé
1 ägg
2 vitlöksklyftor , pressade
2 vårlökar, hackade
1 msk färsk ingefära, riven
1/2 röd chili, hackad
1 msk limejuice
2 msk majsstärkelse (maizena)
Salt och peppar
Panering:
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
3 dl panko
Fritering:
Rapsolja
Gör så här:
Mixa ingredienserna i en matberedare. Smeten blir lite lös.
Lägg vetemjöl, det uppvispade ägget och pankon i varsin tallrik.
Forma bollar med händerna eller med 2 skedar. Lägg direkt i mjölet och rulla runt.
Doppa i ägget och rulla sist i pankon.
Lägg alla laxbullarna på en tallrik. Hit kan du förbereda och ställa i kylen tills det är dags för fritering.
Värm olja i en fritös eller stor kastrull till 180°.
Fritera laxbullarna några minuter tills de är gyllenbruna.
Servera med ris och en god asiatisk sallad med jordnötsdressing. Recept på salladen har du här.