Vietnamesisk färsbowl
En snabblagad och smakrik rätt som i originalreceptet görs på fläskfärs men du kan ta det som passar dig. Färsen blir karamelliserad i farinsockret och smakar otroligt gott. Variera också hettan med så mycket chili du vill!
Ingredienser: 4 personer
500 g färs
Olja att steka i
3 schalottenlökar, finhackade
1 röd chili, hackad
2 tsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, hackade
Salt och peppar
3 msk farinsocker
2 msk fisksås
1 lime, zest och saft
2 vårlökar, skurna i tunna skivor
1 röd chili, skuren i tunna skivor
Gör så här:
Värm oljan i en stekpanna och fräs schalottenlök, chili, ingefära och vitlök i ca 2 minuter. Tillsätt färsen och låt den brynas tills den får färg. Salta och peppra.
Tillsätt fisksås och farinsocker och låt allt steka och karamelliseras utan att röra någon minut. Rör om och låt steka en minut till. Upprepa tills det får fin yta.
Tillsätt limezest och saft på slutet. Smaka av om det behövs mer salt, peppar eller chili.
Strö över salladslök, chili och dekorera med limeskivor.
Servera med ris.