Silviakaka i långpanna
En god, saftig och snabb kaka med vaniljglasyr, överströdd med kokos som du gör i långpanna. Skär i lagom stora bitar och frys in de som inte går åt.
Ingredienser: ca 24 bitar
4 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 dl kokhett vatten
Glasyr:
200 gram smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering:
Ca 1 dl riven kokos
Gör så här:
.Sätt ugnen på 175 grader och täck din långpanna med bakplåtspapper. Min är ca 20x30 cm.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Tillsätt det varma vattnet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr från kakan. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med glasyr.
Glasyren: Smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor. Ställ svalt innan du skär den i bitar.
Servera direkt och njut! Frys in de som inte går åt.