efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Passionsmoussetårta med mango och choklad

Passionsmoussetårta med mango och choklad

En underbart fräsch och god tårta med smak av passion, mango och choklad. Vem säger nej till dom smakkombinationerna! Gör gärna tårtan dagen före då den behöver stå några timmar i kylen för att stelna.

Ingredienser:

Botten:

  • 100 g smör

  • 2 dl strösocker

  • 2 st ägg

  • 1.5 dl vetemjöl

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 dl kakao

  • Mousse:

  • 6 st gelatinblad

  • 2 st passionsfrukter

  • 250 g mango (fryst, tinad)

  • 2 dl passionsfruktjuice eller exotisk juice med passionsfrukt i

  • 1 dl florsocker

  • 4 dl vispgrädde

  • Gelé:

  • 3 st gelatinblad

  • 4 st passionsfrukter

  • 2 dl passionsfruktjuice

    Garnera med:

  • hallon

  • physalis

  • passionsfrukt

  • citronmeliss

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält smöret. Vispa samman smör och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Rör om tills allt är blandat.

  3. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i ca 20 minuter och låt svalna.

  4. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Pressa fruktköttet genom en sil så kärnorna silas bort. Mixa mangon till puré.

  5. Koka upp 1/2 dl av juicen och florsocker. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma lagen. Rör i resten av juicen, den pressade passionsfrukten och mangopurén.

  6. Vispa grädden och blanda i passionsfruktslagen. Häll smeten över bottnen och ställ i kyl att stelna i minst 4 timmar.

  7. Gelé: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1/2 dl av juicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma juicen. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ner i lagen tillsammans med resten av juicen. Låt svalna och börja stelna lite innan den hälls över moussen.

  8. Låt stelna i kyl ett par timmar.

  9. Garnera med hallon, physalis, passionsfrukt och citronmeliss.

Citronrutor med marängtäcke

Citronrutor med marängtäcke

Smörkakor

Smörkakor