efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Bolinho de Bacalhau (friterade fiskbollar)

Bolinho de Bacalhau (friterade fiskbollar)

Dessa friterade fiskbollar är goda att servera till ris och en god tomatsås.

Ingredienser

  • 1 liten bakpotatis

  • 400 g fiskfilé t ex torsk

  • 1/2 finhackad gul lök

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 stort ägg (separerat)

  • 1/2 dl vetemjöl

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1/2 dl hackad persilja

  • 2 dl ströbröd

  • olja att fritera i

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Häll av och låt potatisen svalna. Pressa den genom potatispress.

  3. Finhacka fisken eller kör den i en matberedare.

  4. Blanda potatis, fiskhack, lök, persilja, vitlök, salt, kryddor och äggula. Strö över mjölet och blanda väl.

processed_IMG_20200326_165001.jpg

5. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner detta i fiskblandningen.

processed_IMG_20200326_165824.jpg

6. Forma valnötsstora bollar. Vänd runt dem i ströbrödet. Låt vila kallt i minst 30 minuter. Ta ut bollarna ca 15 minuter före fritering.

processed_IMG_20200326_171343.jpg

7. Hetta upp oljan till ca 180°C i en rejäl gryta eller använd en fritös.

8. Fritera bollarna gyllene, ca 4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.

9. Servera med ris och en god tomatsås.

processed_IMG_20200326_175823-01.jpg
Fiskbiffar av torsk

Fiskbiffar av torsk

Grillad limelax med avocado-mangosalsa och kokosris

Grillad limelax med avocado-mangosalsa och kokosris