efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Marockansk fisk med saffran och ingefära

Marockansk fisk med saffran och ingefära

En enkel fiskrätt fylld med goda smaker. Originalreceptet tillagas i en tagine men då jag tyvärr inte har någon än så har jag gjort om receptet lite.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g fiskfile (torsk eller lax)

  • 2 msk hackad persilja

  • 2 msk hackad koriander

  • 1 dl olivolja

  • 2 msk paprikapulver

  • 1 påse saffran

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 citron

  • 400 g krossade tomater

  • 2 vitlöksklyftor pressade

  • 1 msk spiskummin

  • Salt och peppar

  • 2 morötter

  • 1 gul lök

  • Gröna och svarta oliver

Gör så här:

  1. Blanda persilja, koriander, olivolja, paprikapulver, saffran och ingefära i en stor skål. Tillsätt saft från en halv citron. Lägg i fiskfileerna och låt marinera i kylen i 1 timme. Skär citronhalvan som är kvar i tunna skivor.

  2. Blanda tomater, vitlök och spiskummin i en kastrull och koka tomatsåsen ca 10 minuter. Salta och peppra.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Skär morötter och lök i tunna skivor och lägg i en form. Häll tomatsåsen över och sätt in i ugnen med folie över i ca 20 minuter.

  5. Ta ut ur ugnen och lägg fisken över grönsakerna. Häll över marinaden och tillsätt oliver runt om fisken. Lägg citronskivorna på fiskfileerna och sätt tillbaka formen i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar.

  6. Servera med couscous eller ris.

processed_IMG_20200303_150514.jpg
processed_IMG_20200303_172641.jpg
processed_IMG_20200128_180038.jpg
Havets Wallenbergare

Havets Wallenbergare