efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Kålpudding

Kålpudding

Kålpudding är ju en riktig klassiker på matbordet. Servera med kokt potatis, pressgurka och självklart lite lingonsylt. Mannens favorit så jag gör alltid extra mycket så det räcker till matlåda också.

Ingredienser:

  • ½ vitkålshuvud, ca 600 g

  • smör till stekning

  • 1 msk ljus sirap

  • salt och peppar

  • ½ dl vatten

    Fyllning

  •  ½ gul lök, hackad

  •  500 g bland- eller fläskfärs

  • 1½ dl kokt ris

  • 1 ägg 

  • 1 dl grädde

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär bort stocken på vitkålen och skär kålen i mindre bitar.

  2. Fräs kålen lätt i smör i stor panna, ringla över sirap, salta och peppra.

  3. Häll på vatten och sjud samman i några min.

  4. Fräs löken mjuk. Blanda med färs, ris, ägg, grädde och kryddor till en lös färs.

  5. Låt kålen rinna av. Lägg hälften i en smord ugnsfast form. Bred på färsen och täck med resterande kål.

  6. Grädda mitt i ugnen i 200°, ca 45 min.

  7. Garnera med hackad persilja. Servera kålpuddingen med kokt potatis, pressgurka och lingonsylt.

IMG_2586.jpeg
IMG_2587.jpeg
FullSizeRender.jpeg
Köttfärsrulle med ost, bacon och rostad lök

Köttfärsrulle med ost, bacon och rostad lök

Järpar med sambal oelek i svampsås

Järpar med sambal oelek i svampsås