Tex-Mex köttbullar
Prova lite andra smaker på köttbullarna! Tacokrydda, jalapeños, ost och vitlök. Servera i en kryddig tomatsås med smält cheddarost och ställ fram en skål tacochips att doppa i. Eller servera med ris funkar ju också.
Ingredienser: 4 portioner
500 g blandfärs
1 dl riven ost
1/2 dl ströbröd
1 ägg
3 msk färsk koriander, finhackad (om du inte gillar koriander så byt ut mot persilja)
2 vitlöksklyftor, pressade
3-4 msk inlagda jalapeños, finhackade
1 påse tacokrydda
Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater
1-2 tsk sambal oelek
Salt och peppar
1/2 liten burk majs
4 skivor hamburgerost
Koriander, finhackad
Servering:
Tacochips eller ris
Gör så här:
Ta fram en skål och ha i alla ingredienser till köttbullarna. Blanda allt väl och rulla bullar och bryn i en stekpanna. Lägg på ett fat under tiden du gör såsen.
Stek löken i samma panna på svag värme tills den är mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater, sambal oelek, salt och peppar. Låt koka 5 minuter. Tillsätt majsen och lägg i köttbullarna. Låt de koka färdigt i tomatsåsen i ca 10 minuter.
Skär osten i mindre bitar och fördela över såsen. Lägg ett lock över och låt puttra nån minut tills osten smält.
Strö över koriander och servera med tacochips.