efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Tex-Mex köttbullar

Tex-Mex köttbullar

Prova lite andra smaker på köttbullarna! Tacokrydda, jalapeños, ost och vitlök. Servera i en kryddig tomatsås med smält cheddarost och ställ fram en skål tacochips att doppa i. Eller servera med ris funkar ju också.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g blandfärs

  • 1 dl riven ost

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 ägg

  • 3 msk färsk koriander, finhackad (om du inte gillar koriander så byt ut mot persilja)

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • 3-4 msk inlagda jalapeños, finhackade

  • 1 påse tacokrydda

Tomatsås:

  • 1 gul lök, finhackad

  • 1 burk krossade tomater

  • 1-2 tsk sambal oelek

  • Salt och peppar

  • 1/2 liten burk majs

  • 4 skivor hamburgerost

  • Koriander, finhackad

Servering:

  • Tacochips eller ris

Gör så här:

  1. Ta fram en skål och ha i alla ingredienser till köttbullarna. Blanda allt väl och rulla bullar och bryn i en stekpanna. Lägg på ett fat under tiden du gör såsen.

  2. Stek löken i samma panna på svag värme tills den är mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater, sambal oelek, salt och peppar. Låt koka 5 minuter. Tillsätt majsen och lägg i köttbullarna. Låt de koka färdigt i tomatsåsen i ca 10 minuter.

  3. Skär osten i mindre bitar och fördela över såsen. Lägg ett lock över och låt puttra nån minut tills osten smält.

  4. Strö över koriander och servera med tacochips.

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja

Köttfärsrulle med ost, bacon och rostad lök

Köttfärsrulle med ost, bacon och rostad lök