Chicken Satay med jordnötssås
Köpte kycklingfilé billigt som de sålde för halva priset. Passade på att göra den här kycklingrätten som är så god. Doppa kycklingspetten i såsen och njut av smaken.
Ingredienser
Marinad:
600 g kycklingfilé
100 g kokosmjölk
1 msk curry
1 tsk socker
2 tsk red curry paste
1 tsk salt
Jordnötssås:
2 msk red curry paste
200 g jordnötssmör
300 g kokosmjölk
2 msk socker
2 tsk soya
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
Garnering:
2 msk jordnötter
Limeklyftor
Koriander
Chili
Gör så här:
Chicken Satay:
Skär kycklingen i bitar. Blanda kycklingen, marinaden och kokosmjölken. Låt stå minst 20 minuter eller över natten.
Trä upp kycklingen på träspett.
Stek kycklingbitarna i olja ca 3 minuter på varje sida tills de får färg.
Jordnötssås:
Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull. Rör om då och då och låt koka 5 minuter. Häll i lite vatten om du tycker den blir för tjock.
Servering:
Häll såsen i en skål och strössla över lite hackade jordnötter. Lägg kycklingspetten på en tallrik och strössla över hackade jordnötter, koriander, limeskivor och chili. Servera med jordnötssåsen och ris.