Rostad kycklingpanna med potatis och granatäppelsirap
Älskar allt-i-ett pannor där allt läggs i samma form och sen skjuts in i ugnen. Snabbt, enkelt och minimalt med disk. Använde min flaska med granatäppelsirap som stått orörd i skåpet ett tag. Det blev riktigt lyckat! Pannan ska stå inne på låg värme ett tag så en perfekt helgmåltid som kräver minimalt med arbete och den klarar sig själv i ugnen så du kan göra annat under tiden.
Ingredienser: 4 portioner
1 hel kyckling eller 1 kg kycklinglår
8 potatisar, skurna i klyftor
3 rödlökar, skurna i större klyftor
4 vitlöksklyftor, delade på hälften
10 dadlar, urkärnade
Garnering:
Granatäppelkärnor
Persilja
Till såsen:
1 msk olivolja
1 msk mango chutney
1 dl granatäppelsirap
1 msk honung
1 tsk oregano
1/2 dl soja
1 msk tomatpuré
1 tsk svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1 tsk ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Lägg potatis, lök, vitlök och dadlar i en form. Fördela hälften av såsen över.
Dela den hela kycklingen i bitar och lägg bitarna i såsen som är kvar. Blanda runt ordentligt så kycklingen är helt täckt av såsen.
Lägg kycklingen i pannan över de andra ingredienserna. Pensla på kvarvarande sås.
Täck pannan med ugnsfolie och ställ in i ugnen tills kycklingen har fått en innertemperatur på ca 80°. Det tar ca 1 1/2 timma.
Sätt ugnen på grillfunktion 250° och låt kycklingen bli krispig och få fin färg.
Strössla över granatäppelkärnor och hackad persilja vid servering.