Bananmuffins
Jag har ofta en benägenhet att köpa för mycket bananer. De ligger där svarta, mjuka och ingen vill absolut äta dem. Ofta fryser jag in dem för att ha i smoothie men de här supergoda muffinsen är inte dumma heller!
Ingredienser: 12 muffins
125 g smör
2 mogna bananer
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 msk citron, saft
1 1/2 dl florsocker
Flagad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna något.
Skala bananerna och mosa dem med en gaffel.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver, kanel och vaniljsocker.
Tillsätt bananmoset, vetemjölsblandningen och smöret till äggsmeten och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll dem till 3/4 med smet.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren och ringla över muffinsen. Garnera med mandelspån.