efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Mjuk banankaka

Mjuk banankaka

Visst händer det er också? Ja, att det ligger ett par nästan svarta bananer kvar på köksbänken. Då bakar ni den här saftiga banankakan av dom istället för att slänga dom. Lätt att vispa ihop och blir så saftig och god.

Ingredienser:

  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 tsk kanel

  • 100 g smör, smält

  • 3 dl vetemjöl

  • 1–2 bananer, mosade

  • (1 dl hackade hasselnötter eller valnötter)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp.

  3. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

  4. Mosa bananerna på en tallrik med en gaffel. Rör ner bananer och eventuellt nötter i smeten

  5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller springform, ca 1 1/2-liter.

  6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den på en tallrik.

Mjuk saffranskaka

Mjuk saffranskaka