Ugnsrostad brysselkål med vitlök och parmesan
Jag älskar brysselkål och i år provade jag att odla själv. Nu skördas det massor av brysselkål och igår ugnsrostade jag dom med vitlök och parmesan och det brevskrivaren himla gott. Lova att ni provar det nån dag!
Ingredienser:
400 g brysselkål
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk franska örter (eller ta valfria torkade örter som basilika, timjan, oregano m.m.)
3 vitlöksklyftor, pressade
1 dl parmesan, riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Ansa och dela brysselkålen och lägg i en skål.
Tillsätt olivolja, salt, peppar, örtkryddor, vitlök och parmesan. Blanda runt ordentlig.
Lägg brysselkålen på en plåt med bakplåtspapper och ugnsrosta tills de får fin färg ca 25 minuter.