Zucchini och potatisgratäng med köttfärs
Var tvungen att hitta på nåt med all zucchini som odlats i sommar. Den här gratängen med både zucchini och potatis blev en riktig höjdare. Snabb och enkel att göra och istället för köttfärs kan man ju ta skinka så går det ju ännu snabbare.
Ingredienser:
2 små zucchini
3 stora potatisar, skalade
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g köttfärs
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek
3 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Riv zucchini och potatis och lägg i ett durkslag. pressa ut all vätska så mycket du kan.
Lägg allt i en skål och tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar. Blanda allt ordentligt.
Bryn köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt salt, peppar, vitlök och sambal oelek.
Smörj en ugnsform och ströa den med ströbröd.
Klicka ut hälften av zucchini och potatisblandningen i formen och platta ut den ordentligt.
Fördela ut köttfärsen och hälften av osten ovanpå.
Klicka ut resten av zucchini och potatisblandningen och platta ut ovanpå allt. Avsluta med att strö över resten av den rivna osten.
Sätt in mitt i ugnen ca 30-40 minuter tills den får fin färg.
Servera med en god sallad.