Oxsvanssoppa i gryta eller Crock pot
Älskar den här mustiga oxsvanssoppan som får puttra länge antingen i gryta eller Crock pot. Den är ju inget krävande att göra men tar lång tid att koka för att köttet ska bli klart. Den kan med fördel kokas dagen innan så smakerna får stå till sig.
Ingredienser: 4 portioner
1 kg oxsvans, huggen i bitar
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
2 potatisar
3 vitlöksklyftor
1//2 röd chili
1 tsk ingefära, finriven
3 msk tomatpuré
3 dl rödvin
1 liter vatten
1 msk färsk timjan
1 msk färsk rosmarin
1 msk persilja
Salt och peppar
Gör så här:
Skär grönsakerna grovt. Bryn oxsvansarna i olja till de har fått färg.
Lägg i grönsaker och tomatpuré och bryn en stund till.
När allt har fått färg, lägg alltsammans i en gryta eller Crock pot och tillsätt rödvin och vatten.
Krydda med salt, peppar och tillsätt örterna.
Gryta: Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar eller till köttet släpper lätt från benen.
Crock pot: Låt koka på low i 8 timmar, tills köttet släpper fint från benen.
Ta upp köttet och avlägsna från benen och lägg sedan tillbaka det i grytan.
Smaka av, om det behövs, med salt och svartpeppar.
Låt koka upp kort och servera överströdd med lite färska örter.