Thai Red Curry Ramen
Coconut Red Curry Ramen. Ingen äkta Ramen kanske men en snabbvariant som är vansinnigt god.
Ingredienser: 4 portioner
250 g ramennudlar eller äggnudlar
2 msk rapsolja
2 schalottenlökar, hackade
8 champinjoner, skivade
1 msk red curry pasta
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
2 msk limejuice
1 burk kokosmjölk
1 liter kycklingbuljong
Salt och peppar
Köttet och marinad
500 g kycklingfilé eller fläskfilé
2 tsk sesamolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 nypa chiliflakes
2 msk fisksås
2 msk soja
Salt och peppar
Garnering:
4 mediumkokta ägg i halvor
Koriander
Lime
Sesamfrön
Gör så här:
Börja med att skiva köttet i tunna skivor. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg i köttet och låt ligga en stund.
Koka äggen.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallvatten och ställ åt sidan.
Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull. Tillsätt lök och champinjoner och fräs några minuter. Tillsätt red curry pasta, tomatpuré, vitlök, ingefära och limejuice och fräs ett par minuter till.
Tillsätt kokosmjölk och kycklingbuljong och koka upp. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fräs köttet snabbt i en het panna.
Fördela nudlarna i skålar och häll över soppan. Lägg köttet på sidan.
Garnera med ägg, koriander, lime och sesamfrön.