efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Lemoncurd

Lemoncurd

En god citronkräm som smakar underbart gott på rostat bröd. Använd den som fyllning i tårtor och bakverk eller varför inte till glass!

Ingredienser:

  •  2 ekologiska citroner, saft och skal

  • 2 äggulor

  • 1 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 100 g smör

Gör så här:

  1. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa ur saften.

  2. Vispa äggulor, ägget och strösocker pösigt i en kastrull. Tillsätt citronskal och citronsaft.

  3. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så det inte kokar.

  4. Ta kastrullen från värmen och vispa i 100 g smör i bitar. Låt svalna. Häll över i väl rengjord burk och förvara burken i kylen.

Adjustments.jpeg
Lemoncurd

Lemoncurd

Pressgurka

Pressgurka