efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Pressgurka

Pressgurka

Pressgurka, så gott till stek, pannbiff eller köttbullar. Fort och enkelt gör du en skål till middagen.

Ingredienser:

  • 1 dl ättika (12 %)

  • 3 1/2 dl vatten

  • 2 1/2 msk socker

  • 1 gurka

  • 2 msk persilja, finklippt

  • 1 nypa salt

  • 1 nypa vitpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ättika och vatten.

  2. Tillsätt socker och rör tills sockret har smält.

  3. Skiva gurkan med osthyvel eller mandolin och lägg i lagen.

  4. Tillsätt hackad persilja. Låt stå i minst 30 minuter innan servering. Krydda med en nypa salt och vitpeppar.

processed_IMG_20200604_181049-01.jpeg
Lemoncurd

Lemoncurd

Picklade senapsfrön

Picklade senapsfrön