Kladdkaka med salt kolafrosting
Man kan aldrig få nog av kladdkakor. Här är en med smak av choklad, kola och en touch av salt. Alltiett liksom!
Ingredienser:
Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Frosting:
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1.5 dl kolasås( jag tog färdig i tub)
1 stor nypa flingsalt
Hackad dajm som dekoration
Gör så här:
Kladdkaka:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål.
Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.
Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.
Frosting:
Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff.
Rör ner kolasås och salt och lägg ner frostingen i en spritspåse.
Spritsa frostingen över kakan och dekorera med hackad dajm.