Shakshuka
En tomat och chiligryta med pocherade ägg som passar perfekt till helgens långfrukost. Servera på rostat bröd och njut!
Ingredienser: 4 personer
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
olivolja och smör att steka i
400 tomater på burk
4 ägg
1/2 grön peppar
Salt och peppar
Chiliflakes
Basilika
1/2 pkt fetaost
Gör så här:
Skala och tärna gul lök och vitlök och stek i olivolja och smör i en kastrull på låg värme i 10-15 minuter. Rör runt lite då och då.
Tillsätt tomaterna och kryddorna. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av, salta eller peppra mer om det behövs.
När grytan är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Strö över chilin och sätt på lock och låt koka tills äggen är klara.
Smula i fetaosten på slutet så den blir lite varm.
Garnera med basilika och servera på rostat bröd!