Tjocka revben med kryddig glace
Saftiga revben med lagom hetta och sötma. Så enkelt att göra men tar lite tid i ugnen. Jag brukar göra dem klara i ugnen, lägga dem i glazen över natten för att nästa dag värma dem lite snabbt och pensla med den kryddiga glazen. Servera gärna med en coleslaw.
Ingredienser:
Revben
1,5 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
salt
peppar
Glaze
3/4 dl ketchup
3 msk kinesisk soja
0,5 dl sirap
1 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
salt
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra revbenen lätt. Lägg i en ugnsform och täck helt med folie så ångan som bildas i formen stannar kvar.
Tillaga revbenen i ugnen ca 2 timmar.
Blanda samman alla ingredienser till glazen.
Om du har tid, marinera köttet i glazen ett par timmar eller över natten.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Lägg över revbenen på plåt med bakplåtspapper. Häll på glazen, vänd om revbenen så de täcks av de goda smakerna och låt gå i ugnen i 15-20 minuter. Recept på coleslaw hittar du här.