Curry med svamp, kikärtor och spenat
Den här vegetariska curryn är lätt att laga och fylld med goda smaker. Då jag har en dignande skörd av tomater använder jag dem i receptet men du kan ta en burk krossade tomater. Tyvärr blev min tur till svampskogen resultatlös annars så använder du gärna kantareller eller blanda kantareller och champinjoner.
Ingredienser:
1 msk olivolja
1 gul lök, skivad
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
3 cm bit ingefära, riven
1 röd chili, skivad (ta bort kärnorna om du vill minska hettan)
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk gula senapsfrön
1 msk tomatpuré
400g krossade tomater
400g kokosmjölk
380g kokta kikärtor
400g champinjoner, skivade
1 påse babyspenat
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Koriander, till garnering
Gör så här:
Stek löken tills den mjuknar ca 5 minuter.
Tillsätt tomatpuré, kryddor, vitlök, ingefära och chili och fräs en liten stund
Tillsätt svampen och rör runt med kryddorna ordentligt.
Häll i de krossade tomaterna, kokosmjölken och kikärtorna. Rör runt och låt koka ca 10 minuter tills svampen mjuknar.
Avsluta med att ha i spenaten och rör runt. När den är mjuk är curryn klar. Smaka av om det behövs mer kryddor, toppa med koriander och servera ris till.